Kampsport

Judo

Judo är en kampsport som inkluderar kast och mattkamp. Judo utvecklar självdisciplin, respekt för sig själv och andra, ger hjälpmedel för lärande, självförtroende, koncentration och ledarskap, samt fysisk koordination, kraft och flexibilitet.

Kampsport/Judo 


Kampsport/Judo för dig som går på lågstadiet (f-åk 3). Introduktion till kampsportens värld. Genom lekar och lättsam träning får barnet rolig träning och samtidigt förståelse för grunderna inom kampsporten. Tyngdpunkten ligger inom judo med olika tekniker och fasthållningar, men man får också prova på andra kampsporter, allt naturlitgvis anpassat efter ålder. Vi övar samarbete, att lyssna och respektera varandra.

Judo Ungdom/Vuxen


Judo för dig som går på mellanstadiet eller är äldre (åk 4- vuxen). Här tränar vi judo utifrån gruppens behov och förmåga. Förutom judons olika tekniker har vi fokus på styrka, uthållighet och smidighet.

Thaiboxning

Thaiboxning (eller Muay Thai) är en fysisk sport där man övar upp sin kropp till att bygga upp starka muskler och snabba reflexer. Som sport ligger den nära kickboxning. Man använder skenben, knän, händer och armbågar i framför allt slag- och sparktekniker, men även kast (med armarna enbart) är tillåtna.

Thaiboxning Ungdom


Thaiboxning för dig på mellanstadiet (årskurs 4 till 6) . Vi lär oss grundtekniker inom thaiboxning och avancerar allt eftersom. Träning sker huvudsakligen på mitsar.

Thaiboxning Cardio


För dig som vill ha en fysisk träning med både slag och spark. Här tränar vi teknik men med extra fokus på cardio. Träning sker huvudsakligen på mitsar och ibland genom sparring. Från årksurs 7 till vuxen.

Thaiboxning och Sparring


Thaiboxning för dig som tränat lite längre. Här tränar vi teknik med fokus på sparring. Egna handskar, benskydd samt tandskydd krävs för att delta på passet. 

Från åk 7 till vuxen.

Brasiliansk Jiu-jitsu (BJJ)

BJJ är en kampsport som ligger nära Judon med Japansk jiu-jitsu och Judo som grund. BJJ utförs till största delen som mattkamp, newasa, där det gäller att komma i en bra position för att kontrollera sin motståndare med hjälp av fasthållningar.

BJJ


En modern och fartfylld kampsport. Här tränar vi fastlåsningstekniker, passeringar, fysisk styrka och uthållighet. I passet ingår mycket sparring.

Från åk 7 till vuxen. 

BJJ Ungdom


BJJ för dig på mellan- och högstadiet (åk 4-9). Fokus på mattkamp med fastlåsningstekniker, passeringar, fysisk styrka och uthållighet. Träningen anpassas utifrån varje individs nivå. Välkommen som nybörjare eller med mer erfarenhet!