Kampsport

Kampsport

Artighet - Mod - Ärlighet - Ära - Ödmjukhet - Respekt - Självkontroll - Vänskap

JUDO


Judo är en kampsport som inkluderar kast och mattkamp. Judo utvecklar självdisciplin, respekt för sig själv och andra, ger hjälpmedel för lärande, självförtroende, koncentration och ledarskap, samt fysisk koordination, kraft och flexibilitet. Judo för dig som går på lågstadiet (F - åk 3), mellanstadiet eller är äldre (åk 4 - vuxen). Här tränar vi utifrån gruppens behov och förmåga. Förutom judons olika tekniker har vi fokus på styrka, uthållighet och smidighet.

Thaiboxning


Thaiboxning (eller Muay Thai) är en fysisk sport där man övar upp sin kropp till att bygga upp starka muskler och snabba reflexer. Som sport ligger den nära kickboxning. Man använder skenben, knän, händer och armbågar i framför allt slag- och sparktekniker, men även kast (med armarna enbart) är tillåtna.

Thaiboxning ungdom


Thaiboxning för dig på mellanstadiet (åk 4-6) . Vi lär oss grundtekniker inom thaiboxning och avancerar allt eftersom. Träning sker huvudsakligen på mitsar.

Thaiboxning vuxen


För dig som vill ha en fysisk träning med både slag och spark. Här tränar vi teknik men med extra fokus på cardio. Träning sker huvudsakligen på mitsar och ibland genom sparring. Från årksurs 7 till vuxen.

Filipino boxning


Filipino Boxing hämtar sin inspiration från de obeväpnade delarna av de Filippinska kamparterna. Det är en kampsport som fokuserar mer på självförsvarsaspekten än på tävlingsaspekten.

Vi använder de naturliga vapen våra kroppar erbjuder, som händer, armbågar, ben och knän, och utnyttjar fotarbete, balansbrytningar och enklare svep för att komma i bättre positioner.

Brasiliansk Jiu-jitsu (BJJ)


BJJ är en kampsport som ligger nära Judon med Japansk jiu-jitsu och Judo som grund. BJJ utförs till största delen som mattkamp, newasa, där det gäller att komma i en bra position för att kontrollera sin motståndare med hjälp av fasthållningar.

BJJ


En modern och fartfylld kampsport. Här tränar vi fastlåsningstekniker, passeringar, fysisk styrka och uthållighet. I passet ingår mycket sparring.

Från åk 7 till vuxen. 

BJJ Ungdom


BJJ för dig på mellan- och högstadiet (åk 4-6). Fokus på mattkamp med fastlåsningstekniker, passeringar, fysisk styrka och uthållighet. Träningen anpassas utifrån varje individs nivå. Välkommen som nybörjare eller med mer erfarenhet!