Nyheter

Nyheter

Det här händer på Sandby Ideella Träningscenter

Ge blod -

Skänk pengar till det lokala föreningslivet!

Klicka här för mer information.

Ht startar v.35


Höstterminen sätter igång den 28/8 vecka 35 och varar fram till den 17/12 vecka 50. Anmäl dig till pass eller barnkurser via Zoezi. Schema finns här.

Låst dörr


Vi har på grund av mycket förstörelse och nedskräpning i Byahuset bestämt att låsa ytterdörren. Ni med träningskort kommer in med hjälp av Zoezi eller ett fysiskt inpasseringskort.

NEDSTÄNGNING


Vid söndagens extra årsmöte i föreningen beslutade medlemmarna att föreningen ska läggas ner vid årets slut. Beslutet togs med anledning av att den lokal vi erbjudits av kommunen bara är hälften så stor som den vi har i dag. Vi har inte fått några uppgifter om hyreskostnaden och inte heller när de nya lokalerna skulle vara tillgängliga. Enligt Riksidrottsförbundet får föreningen inte vara vilande när förutsättningarna är så vaga. Verksamheten fortsätter som vanligt året ut. Mer information kommer under hösten.

Styrelsen för Södra Sandby Träningscenter

Köp ett 3-månaderskort, träna året ut!

Som många redan vet pågår det just nu en långdragen diskussion gällande vad som kommer att hända med Byahuset och alla dess verksamheter. Vi på Sandby TC jobbar intensivt med politikerna för att hitta en lösning på vår lokalfråga, men vi kan för tillfället inte säga mer än att vi garanterat är kvar i Byahuset året ut.

I och med den rådande oklarheten har vi därmed valt att tillfälligt sluta sälja träningskort som sträcker sig ut över nästa år. I stället erbjuder vi 3-månaderskort och löpande månadskort, utöver våra terminskort för fitness och kampsport såklart. Köper du ett 3-månaderskort i september kommer vi dessutom att förlänga det till årsskiftet, så passa på att köpa dem nu och tjäna några gratis träningsdagar.

Nya öppetider för Byahuset

Byahuset är en privatägd fastighet ingen allmän värmestuga. På grund av mycket förstörelse har vi nu valt att ha ytterdörren låst dygnet runt. 
 

Ni kommer in med nyckel, Zoezi eller fysiskt inpasseringskort. Vad gäller barnkurserna har personen som står som bokare fått ett gratis inpasseringskort på Zoezi för att kunna komma till passen. 

Välkommen in alla som:
- Är medlemmar i Sandby Ideella Träningscenter 
- Är medlemmar i Sandby Jujitsuklubb
- Ni som ska besöka frisören
- Ni som ska gå på yoga
- Ni som ska besöka IBK


Vänligen släpp inte in någon obehörig!

Vad händer med vår lokal?


Vad händer med Sandby Träningscenter efter 2023? Som många vet kommer Byahusets ägare att tömma fastigheten för rivning och vi flyttar till nya lokaler vid årsskiftet 2023/2024. Verksamheten planeras fortsätta som vanligt och alla träningskort och medlemskap är såklart fortsatt giltiga. Sandby Träningscenter och övriga föreningar i Byahuset arbetar ihop med Lunds kommun med att skaffa nya lokaler. För närvarande finns flera alternativ som utreds, bland annat gamla biblioteket eller baracker nära Killebäckskolan. Detta är en interimslösning, på lång sikt finns planer på att bygga ett nytt hus för våra föreningar nära Killebäck. Vi fortsätter jobba stenhårt för vår förening, och återkommer med mer information framöver.

Ge blod -

Skänk pengar till det lokala föreningslivet!

Fler blodgivare behövs i Skåne för att säkra tillgången på blod i sjukvården. Sparbanken Skåne tar nu ett unikt initiativ för att bidra till att fylla på regionens blodlager. Nya blodgivare får möjlighet att välja en ideell förening i det lokala föreningslivet som banken skänker 1 000 kronor till. För att delta anmäler man helt enkelt sitt intresse att bli blodgivare på GeBlod.nu och ger blod på en blodcentral eller blodbuss i Skåne. I samband med besöket hos GeBlod väljer den nya blodgivaren en förening inom Sparbanken Skånes verksamhetsområde*, eller en av fem förvalda verksamheter som bidrar till samhällsnytta i Skåne, som banken bidrar med 1 000 kronor till. Skriv ut och fyll i blanketten på sparbankenskane.se/blodgivare. Projektet gäller endast nya blodgivare under 2023. Mer info finns på www.sparbankenskane.se under Nyheter. 

Nya kurser och pass, vt 23

_______________________

Vi dansar, rör oss fritt till musik och låter kroppen röra sig såsom den vill röra sig i glädje. Du kommer i kontakt med hur just din kropp vill röra sig och inget är rätt eller fel. Du får gratis motion genom att ha kul och röra dig tillsammans med andra. Därefter kommer vi ha olika meditationer så att du kan komma mer i kontakt med dig själv och ditt inre och hitta ett inre lugn. Hålls på onsdagar 11:00-11:45 för åk 7 och uppåt.

 

Filipino Martial Arts

(FMA) är ett paraply-begrepp för kampkonster med sitt ursprung i Filippinerna. FMA är mest kända för sin användning av och tidiga fokus på olika vapen, exempelvis käpp och kniv, men i de flesta Filippinska arter ingår även obeväpnad kamp. Nu när vapen, såsom knivar och andra tillhyggen, blir alltmer förekommande, så bidrar träning i FMA till en ökad förmågan att försvara sig mot beväpnade attacker. Förutom att utmärka sig som ett realistiskt självförsvars-system, så utvecklar FMA genom användandet av vapen, sådana attribut som snabbhet, smidighet, timing, kroppsdynamik och vänster- och högersidig muskulär koordination. Hålls på måndagar 19:00-20:00 för åk 7 och uppåt.

Fri dans och meditation

Contemporary dance

En dansstil som fokuserar på rörelse med känslor och uttryck. Det är en mycket rolig dans där du lär dig få kontakt med dig själv och andra människor, samtidigt som du övar din koordination, rytm och smidighet. Testa denna spännande och händelserika dans som hålls av Ebba och Freja på onsdagar 17:00-18:00, för alla mellan åk 1-3.

Muskelbyggande cirkelträning

Med cirkelträning tränar du både effektivt och på ett tidsbesparande sätt. Cirkelträning är en bra träningsmetod för hälsa och funktionsförmåga. Du förbättrar både syreupptagningsförmåga och din muskelstyrka. Hålls i crossfitsalen i gymmet på onsdagar 18:00-19:00, för åk 7 och uppåt.

Uppvärmning med stretching

Vi värmer upp så du blir varm i kroppen. Vi stretchar hela kroppen så att du ska bli mer smidig och förhindrar skador, kommer i kontakt med din kropp och även får en stunds avkoppling och bli fokuserad och grundad. En stund för kropp och själ i harmoni. Hålls på onsdagar 10:00-10:45 för åk 7 och uppåt.

Boka pass, öppna gymdörren, köp kort, betala fakturor enkelt med Zoezi-app   

(2022-01-12)


Ladda ner Zoezi app och välj Sandby Ideella Träningscenter. Via appen kan du enkelt:

  • Boka/avboka pass
  • Checka in din närvaro till pass 
  • Öppna ytterdörren till Byahuset
  • Öppna dörren till gymmet (innerdörr) 
  • Hålla koll på ditt medlemskap och aktiva träningskort
  • Köpa medlemskap, träningskort, presentkort mm


Logga gärna in med BankID. Du behöver inte vara medlem för att logga in. 


Här finns en instruktion om hur du kommer igång med Zoezi app.